neljapäev, september 06, 2007

Autojuhtimise võimalustest Moskvas

Moskva äärelinnas juhtus see nädal ühel tänaval selline lugu. Kaks autojuhti ei saanud kuidagi otsustatud, kumb kummale teed peab andma. Mõlemad olid kõvad mehed ning ei olnud nõus loobuma omast. Üks oli Land Cruiseriga ja teine Ladaga.
Vaidluse lõpetas Lada mees sellega, et võttis autost püstoli ja tulistas Cruiseri-meest puusa. Istus autosse ja sõitis edasi. Tema oli võitnud!
Tuttav rääkis sellise loo. Sõidab mööda kodutänavat kodu poole. Tänav on ühesuunaline. Tema sõidab õiges suunas. Korraga keerab talle vastu uhke must maastur. Jäävad keset tänavat seisma, mööda ei mahu. Seisavad mõlemad jupp aega, maasturi juht ei tee nägugi, et kavatseks tagurdada, vehib käega, et tagurdagu see, kes õigesti sõidab. Tuttav teab, et peaasi on mitte autost välja minna ning rahulikult oodata.
Tal oli õigus.peagi oli tema auto taga korralik rivi teisi autosid. Ja nende autode juhid ei läbenud teps mitte oodata, kuni nahaal ise tagurdama hakkab. Tulid välja karjuma ja õiendama. Lõpuks pidi maasturi mees jõu ees taanduma ja ära tagurdama. Aga tegi seda väga kurja näoga.
Eelmine sügis aga juhtus täitsa kesklinnas lugu, kus kaks autot põrkasid kergelt kokku. Tavaline plekimõlkimine. Ühe auto roolis oli mees ja teise roolis naine. Mees oli nii vihane, et vaidlemise käigus lõi naise autoteele pikale. Kõrvalrajale. Kust sõitis parasjagu mööda rekka, naine kukkus otse rekka rataste alla....
Autosõit pole Moskvas miski naljategu.
Täna juhatas Eri Klas Moskvas Spivakovi orkestrit. See on Venemaa kõige tähtsam sümfooniaorkester. Väga korraliku elamuse pakkus. Eriti vinge oli Gustav Holsti Planeedid koos inglikooriga. Kui võimalust tekib, siis soovitan soojalt kuulata. Ainult et harva pidi neid Planeete mängitama, nagu Klas ütles.

Aga selle fotokollaži pärast tekkis ühel Saraatovi ajalehel paks pahandus. Võimuparteile Ühtne Venemaa nimelt üldse ei meeldinud sellise asi. Nad pidasid seda kohatuks ja nüid võib leht suure trahvi kaela saada. Mine võta nüüd kinni, kas kohatu oli Putini kujutamine Strilitzina või rüvetas Putini Stirlitzi kangelaskuju.
Vene meedia levitab taas ühte korraliku valet Eesti kohta. Interfax kirjutab juba üle nädala Eesti vene koolide reforme puudutavate uudiste taustaks, et vene koolides peab hakkama 60 prossa aineid andma eesti keeles. Tuimalt ja pidevalt. Kusjuures ise teavad täpselt, et tegelikult hakatakse nüüd ainult ühte ainet andma eesti keeles. 60 prossa on eesmärk tulevikus, aga uudistest jääb kõigile mulje, et juba sellest aastast on pooled ained eesti keeles. A missa nende vastu teed....

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

pildi kohta ..... täie õigusega on võimupartei rahulolematu, sest selgelt on näha et pildi töötleja on teinud rumala näpuka, puutini pea ja muu pilt on erinava pikslite arvuga, oi seda häbi nüüd küll....