teisipäev, mai 20, 2008

No comments: Vene telekanalid Arnold Meri protsessist

Panen siia lingid kolme suurema kanali uudistele. Pervõi, Rossija ja NTV, kes kõik ilusti täna Hiiumaal kohal käisid. Pervõi Kanali videolõigu nägemiseks klõpsake selle väikse pildi peale, mis seal uudise juures on.
Siiski – üks väike komment. Pervõi Kanal on Meri kaitsjast Sven Sillarist teinud Sven Fillari. Aga see on andestatav, kust nemad pidid teadma, et advokaat on Eesti KGB viimase juhi poeg.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

minu arsust on see lollus kui vana inimest alusetult süüditakse enne tema autobiograafia ja tema töö autobiograafia lugemata ja kindlaks tegemata. MIna atrvan, et see on lihtsalt Eesti vabariig tahab näidata et tal on õiglane kohtusüsteem ja et poliitika siin ei mängi rolli. Kui eesti rahvas usaldas meie persitenti Lennart Merid, miks siis tema onupoega süüdistatakse genosiidis kui Arnold Meri oli ise küüditatud siberisse kas siis eeti rahavs seda ei teadnud. Mina arvan et Eesti tahab näidata ennst paremast küljest kui see tegelikult on. Kuna see kohtuprotsess näitab vastupidi, et meie riig on üle läinud kõik piirid mis annaks meiele au oma riigi eest olla. Mina olen ka Eesti vabariigi kodanik kuid ma ei ole üldse kindel et see on au olla, kunagi jah aga nüüd? Mina arvan et meie poliitikud peaksid ru saama et selle kohtuprotsessiga nad hävitavad Eesti vabariigi näo.

Anonüümne ütles ...

Minu arvates peaks anonüümne ise endale Arnold Meri "töö autobiograafia" selgeks tegema. Samuti ka selle, et Arnold Meri pole kunagi olnud Siberisse küüditatud.
Selle kohtuprotsessiga ei kaota Eesti riigi kodanik mitte oma au kodanik olla vaid Eesti riik tasub (loodetavasti) oma auvõla küüditatute ees.

Anonüümne ütles ...

parafraseerides- Vaatad Vene telekanalite uudiseid Eesti kohta ja käsi läheb rusikasse:)

Eriti meeldis mulle see, et riik, kelle enda kohtusysteem on Su enda blogi järgi vaadates allapoole igasugust arvestust võtab sõna teise riigi kohtusysteemi kohta. Ning tunneb muret Eestis kasvava neonatsismi yle (?!), samal ajal kui Venemaale ei julge ykski välismaalane jalga tõsta. Vaatad ja imestad, kuigi imestada pole siin ammu enam midagi.

Kas see on ikka väga normaalne, et mingi riik lihtsalt kommenteerib teise riigi mingit suvalist kohtuasja? Kui Eesti riik hakkaks ka mingi suvalise Tuula oblasti poevarga kohtuprotsessi osas sõna võtma, kuhu me jõuaks niimoodi? Aga ega venelane pole vist kunagi aru saanud, et mis on ja mis ei ole nende asi.