pühapäev, märts 16, 2008

Tallinna kammerorkester võlus oma hea tujuga

Kristuse Lunastaja kiriku peakuppel ja Mersu keskuse logo paistavad kõrvuti üle Moskva kesklinna.
Tallinna Kammerorkester esines täna Moskvas Tretjakovi galerii kontserdisaalis, Vrubeli saali. Hästi esinesid, Moskva suht peps ja ära hellitatud publik aplodeeris hoolega. Teadustaja nimetas orkestrit sõnaga – suurepärane. Juhatas eestlasi Moskva dirigent Aleksandr Rudin, selline üsna temperamentse dirigeerimisega mees.
Lõbusaid asju juhtus ka. Kõige pealt enne kontserti algust pälvis publikult kaks korda aplausi lavale tulnud ülikonnas mees, kes mõlemal korral osutus tehnikuks, kes mikrofone sättis. Siis edasi juhtus selline tore lugu, et üks viiuldaja ei leidnud lavale tulles oma noote enam eest. Väike lõbus sagimine läks lahti, isegi dirigent läks korraks lava taha. Lõpuks läks viiuldaja lava taha ja esimene lugu mängiti ilma temata. Pärast tuli ta ikka tagasi, ütles hiljem väiksel vastuvõtul, et pani hajameelsusest pärast proovi noodid omale viiulikasti. Armas lugu.
Keegi teadis rääkida lugu, kuidas kunagi üks Estonia orkestri tšellist oli etendusele läinud, tšello kaasa haaranud lava tagant ning kui tahtis mängima hakata, siis avastas, et tšellol keeli polegi peal...
Väga kihvt oli vaadata, millise rõõmuga orkester mängis. Naised-viiuldajad olid nii lõbusate nägudega, et armu või ära. Kogu aeg naeratasid, ja mulle tundus, et üksteisele. Särasid nagu põrgulised. Tekitasid kohe hea tuju.

Siin fotol tervitabki publik neid. Korda kolm vähemalt kutsuti dirigent Rudin tagasi ja muusikute näod muudkui särasid.





Kui asju pole enam kuhugi panna, siis on lahendus osta odavad autod ning kasutada neid panipaigana – nagu siit fotolt näha. Tehtud mo kodu lähedal ühel parkimisplatsil, kus seisavad kõrvuti kolm autot (pildile mahtus küll ainult kaks), paksult mingit arusaamatut träni täis topitud. Isegi juhi kohad on kõigil autodel asju täis. Kujutan ette, mis selle autoomaniku kodus veel toimuda võib. Imelik lugu, sest autod seisavad tegelikult ühel kinnisel seisuplatsil, kus nende hoidmine ei tohiks väga odav olla.

2 kommentaari:

Kalle Kniivilä ütles ...

Hieno kuva kahdesta kirkosta :-)

Pane se tänne!

Lepa ütles ...

Tere, ega te Moskvas sellist lendlehte näinud pole?
http://bp0.blogger.com/_6v4nbQvXwFQ/R9PsTf-KmgI/AAAAAAAAADM/pdJVLKRoBtA/s1600-h/nashi+lendleht+kaks+kylge+2x+sharpen.jpg