reede, märts 21, 2008

Putsad läksid Etioopia poole lõpuks teele


Hääd sõbrad, kui mäletate, siis millalgi eelmise aasta lõpus kirjutasin sellest, et tahan aidata väikesi vutipoisse Etioopias. Kutte, kes elavad sellises kohas nagu Lalibela. Sain nendega seal paar aastat tagasi tuttavaks, kui sõbra Villuga Etioopias rändasime. Toona otstsime neile vuti mängimiseks päris palli. Nüüd nad kirjutasid, et tahavad minna rajooni võistlustele, aga neil pole raha, et vutiputsasid osta.
Nüüd on nii, et ostsin Tallinnas sõprade abiga 14 paari putsasid (aitäh Umbro maaletoojatele, kes said meile teha hea hinna!) ning panin need Etioopia poole teele. See nädala lõpp või uue nädala algul peaksid need Addis Ababas kohal olema. Sealne tuttav Kassa võtab need loodetavasti vastu ning viib kohale. Ta on ise ka Lalibelast pärit, aga õpib Addises. Kassal on tugev sotsiaalne kontroll peal, pettust ta teha ei saa. Kui ta putsasid ei vii, siis pole tal enam mõtet kodukülas nägu näidata.
Kogu krempel (lisaks putsadele ka sokid) läks koos saatmisega maksma 10 000 krooni. Võrreldes palli ostmisega (pall maksis mäletamist mööda meie rahas kuskil 300 krooni) oli lõbu veidi kallim :). Paar sõpra on juba abi pakkunud väikese toetusega, aga kui selle blogi lugejate seas leidub veel mõnda head inimest, kes tahaks aidata mul veidi kulusid katta, siis andke märku. Kirjutage mulle meilile – jaanus.piirsalu@gmail.com või jätke oma kontaktid siia blogisse kommentaaride alla.
Loodetavasti saab kuttidele jälle kunagi külla minna ja näha, kui kõvad nad siis on. Ma arvan, et kõik, kes toetavad seda väikest projekti, on seal alati väga odoatud ja kutid teevad teile hea ekskursiooni. Keda Lalibela (seal on tohutult kihvtid ja suurejoonelised kaljukirikud, mis on sõna otses mõttes kirvestega kaljude sisse raiutud) huvitab, siis selline näeb välja tüüpiline külatänav ning sellised on kohalike tüüpilised elamud (savist) nagu siin fotol üleval.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Targem tegu jah kui, et Nigeeria kirjadele vastata ... :-)

Anonüümne ütles ...

Tere Jaanus!

Mis neil jalanumber on? Ise kunagi sinnamaale reisile satun, siis võtaks kah paari ketse kingiks kaasa.

Jaanus Piirsalu ütles ...

neile läks teele 8 paari 42 ja 6 paari 41 numbrit. mine-mine Lalibelasse ja maini seal kuttidele Estoniat või mu nime, vaata, kas tunnevad ära :)