reede, august 17, 2007

Pildikesi Kozmodemjanskist

Päewalehes ilmus siis täna minu lugu Kozmodemjanski noorte elust. See on see provintsilinn Volga ääres, kus ma eelmisel nädalavahetusel Vasjukit otsimas käisin. Kummalisel kombel pälvis see üsna suure tähelepanu ja loetavuse.
Küllap mängis oma osa veidi teistsugune pealkiri, mis oli selline üsna piiripealne ühe korraliku ajalehe jaoks :) Panen siia ka selle loo üles, eks otsustage ise!
Järgmise nädala Päewalehe laupäevalisas ilmub sellele ka järg, aga see lugu räägib puhtalt sellest, et kuidas ma seal Vasjukit otsisin ja kuidas seal Ostap Benderi kuulsust ära kasutatakse.
Paar pildikest ka sellest linnakesest.

Kuna Venemaal on praegu igal pool väga palav, siis kohalik noorsugu eelistas ringi käia hõlmad eest uhkelt lahti. Taga on näha tare-tarekesed, millest koosnes linna nö vanem pool.



Sihvkamüüjad on Venemaa väikelinnade pärisosa. Mutikesed ei tahtnud pildistamisest algul üldse kuulda. Hakkasid edvistama, et nad ei näe üldse head välja, et pildistagu ma parem noori, aga pärast leebusid ning kui ma pilte tegema hakkasin, siis läksid elevile nagu noored tüdrukud ja pooserisid igat pidi. Pärast olime suured sõbrad.



Selline näeb aga välja nö uuselamurajoon, kuigi uuemad majad on seal ehitatud nii 25 aastat tagasi. Majade vahel jooksid risti-rästi soojatorud. Imestasin, et kas need tõesti ära ei külmu talvel, aga kohalikud väitsid, et on nii kõvasti isoleeritud. Juu siis. Aga need torud tegid muidugi nende elamise seal veidi sürreaalseks, hästi tehnogeenseks nagu mõned popis teatrilavastuses.



Veel üks elumajade stiilinäide. Maailma esimese kosmonaudi Gagarini portreega.



Ja need on minu uued tuttavad Kozmodemjanskis. Peame minu loo kangelanna Nataša juures pidu, milla mina alkoholi ja toidu näol kinni maksin. Nataša on see nääpsuke tüdruk esiplaanil paremal. Vasakul on tema parim sõbrants Oksana. Seal taga teksasärgis istub Nataša pooleldi elukaaslane Jan, kes on minu loo teine kangelane. Ülejäänud kaks meest on armeenlased, vasakpoolse nime enam ei mäletagi,parempoolne on Stepan. Mis asju nad täpselt ajasid, jäigi segaseks nagu ikka nende puhul. Tüdrukud nende kõrval on Nataša sõbrantsid, nad on omavahel õed, kuigi ehk väga sarnased välja ei näe.

3 kommentaari:

KT ütles ...

kui saladus pole - siis mis oli sinu enda pealkirjapprojekt? või oligi seesama?

Anonüümne ütles ...

Mis salapärasel viisil linna nimesse z tekkis?

Anonüümne ütles ...

"Õde" tähendab venelastel ka onu- või täditütart.

Aga nii üleoleva suhtumisega ei peagi selliseid asju teadma.