teisipäev, august 28, 2007

Kergejõustik erutab Moskvas väheseid

Moskva ei erine Tallinnast selle poolest, et ka siin teisaldatakse kesklinnas autosid, mis pargivad vales kohas. Väike erinevus järgneb selles, mis edasi juhtub.
Mul on endal Tallinnas paar korda auto minema viidud. Kui tahad kätte saada, siis tuleb maksta nö teenustasu lahke äraviimise eest ning väikest kalõmmi ehk siis altkäemaksu, et sulle ei vormistataks liikluseeskirjade rikkumist. Viimati maksis see 500 krooni.
Mis juhtub Moskvas, rääkis mulle üks tuttav ärimees. Tema ametiauto viidi ära Uuelt Arbatilt. Kuna firma autojuht parkis selle valesti, siis saadeti ta karistuseks asju ajama. Tallinnas on nii, et lähed parklasse, kuhu auto viidi, maksad oma rahad ära, võtad auto ja sõidad minema. Moskvas on nii, et kõige pealt pead minema miilitsasse loa järele. Tuttava autojuht seisis seal neli tundi, et luba saada auto kättesaamiseks parklast. Oleks ka kiiremini saanud, sest seal pidi tiirlema „asjalikke mehi”, kes olenevalt automargist ja muudest asjaoludest, pakuvad 500-1000 rutsi eest nö kiirloa saamise teenust. Kuna autojuht oleks pidanud maksma omast taskust, siis ta seisis kannatlikult järjekorras.
Moskvas maksad trahviks ainult väikese tasu parklakoha eest, kui su auto teisaldati, sest auto äraviimise tõttu ei saa nad tasu võtta ega trahvi teha, sest see pidi olema vastuolus födreaalseadustega. Eks eestiski oli mäletatavasti aegu tagasi pidevalt jama nende seadustega, mille alusel teisaldati ja trahviti. Ei ole midagi uut selles vallas ka Moskvas. Siin kõrval fotol teisaldatakse autot Moskva ühel peatänaval Tverskaja uulitsal.
Kanteri kullavõitu vaatasin ühel sümpaatsel väliterrassil – Triumfalnajal õllerestoran Bavaria omal, kus olen päris mitme tuttavaga käinud. Seal on suur ekraan, kus pidevalt näitatakse vutiülekandeid. Kanteri võistluse alguseks olin vupsti kohal ja palusin teleka mängima panna. Algul ei saadud aru, et mis pagana kergejõustik? Mis MM? Lõpuks ikka panid käima. Ega peale minu ei tundnud absull keegi võistluse vastu huvi, kuigi oli lõunane aeg ja terrass, see on päris suur terrass, oli inimesi täis. Kergejõustik ei koti siin ikka kedagi. Kui ma emotsionaalselt rusikat vehkisin võidu puhul, siis vaadati mind õnneks heatahtliku pilguga. Nad ei saanud vist aru, et eestlane võitis ja mina juubeldan selle puhul Moskva kesklinnas!
Seal Bavarias tuli jälle teravalt välja, kui absurdsed siin mõned hinnad on. Võtsin terrassil istumise ja telekavaatamise õigustamiseks endale business lunchi. 295 rutsi eest sai salati, julieni, supitilga ja suure vorstiportsu õllega. Pärast võtsin teed – ning selle kannutäis maksis 135 rutsi! Bavaria pole muidugi kõige odavam kohta ka, aga võrreldes business lunchiga oli tee ikka üsna kallis. Välismaise õlle toop maksab tavaliselt samapalju kui seal tee.
Õhtul käisime kossu mängimas jälle MGU välisväljakutel. Läksime kolmekesi kohale ning kohe tulid kutid ligi, et tahate mängida jah? Tegimegi tiimid. Tähendab, mis kutid nii väga. Kõige vanem meiega mängija oli 72-aastane! Aga mina hakaksin varsti hingeldama, tema mitte! Petteid tegi päris hästi, samuti katteid. Väga nutikalt mängis vana. Fotol demonstreerib oma kuulsat hüppeviset meie kossukamba ideeline liider Kuuno, mustas särgiks. Vot sellisel ilusal taustal me mängimegi – taga on Moskva ülikooli kuulus peahoone.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hea tee ongi kallis. Näiteks maksab 150g kvaliteetset oolong teed Hiina teepoes ca 400 kr. Iseasi kas see tee mida need Moskva asutused pakuvad, oli midagi kvaliteetset...

Anonüümne ütles ...

päris lahe kossumansa:) yks on plätudega ja yks teksadega:P

muidu venes vanad mängivad jalkat päris hästi. juhtusin ise olema teismelisena mingi '88. aastal kusagil Permi kandis mingis 10 000 elanikuga 'pasjolokis', kus ka mingid vanad jalkaplatsi kõrval ligi astusid, et noh patsanid, tahate mängida või mis? tegimegi siis vanadega mingi mängu. need olid ka nii 50 ja sinnakanti ja kõhud ka ees, aga jooksid ikka hullumoodi. tulemust kyll kahjuks ei mäleta (võib-olla ei ole midagi ka mäletada:P)