teisipäev, mai 25, 2010

Videosid Vene võidupüha paraadi peaproovilt

Varem pole mahti olnud, aga parem hilja kui mitte kunagi – panen üles mõned videod 6. maist Moskvas Punaselt väljakult, kui käisin vaatamas Suure Isamaasõja 65. juubeli võiduparaadi peaproovi. Ilmselt enamus seda ikka telekast ei vaadanud, siis saab veidi aimu.

Minu meelest oli paraadi kõige uhkem ja keerulisem osa ikkagi sõjalennukite ülelend Punasest väljakust. See on nüüd päris pikk video (ligi kuus minutit). Soovitan tähelepanu pöörata, kuidas kuskil video keskel on näha, kuidas spetsiaalsed Il-78 kütuselennukid tangivad strateegilisi pommitajaid.
Lennukite ilmumise järjekord on selline: kõigepealt maailma suurimaid transpordilennukeid An-124 nelja hävitaja Su-27 saatel, siis Il-80 nelja hävitaja Mig-29 saatel, siis lendav radarijaam A-50 nelja hävitaja Su-27 saatel, siis kütusetankur Il-78, mis tangib kahte Su-24 nelja moodsa õppehävitaja Jak-130 saatel, siis kolm igiliikurist strateegilist pommitajat Tu-95MC (relvastuses juba üle 50 aasta!), siis tuttav tankur il-78 tangib sedsama Tu-95ja saadavad neli hävitajat Mig-29, siis kolm kõige moodsamat strateegilist pommitajat Tu-22M3, siis tankur Il-78 tangib veel ühte strateegilist pommitajat Tu-160 nelja hävitaja Mig-31 saatel, siis veel kuus strateegilist pommitajat Tu-22M3, siis 10 lennukist koosnev püramiid: kõige ees hävitaja-pommitaja Su-34, siis kaks Mig-29, kolm Su-24 ja neli Su-27, siis spetspiloteerimisgrupp viiel Su-27 ja neljal Mig-29. Lõpetavad Vene trikolooriga viis hävitajat Su-25



Sellel videol vuravad neli moodsat mobiilset raketikompleksi Iskander-M. Panin selle video sellepärast, et see on see relv, mida venelased tahavad panna suht Eesti piiri lähedale. Kevadel teatas nimelt Venemaa relvajõudude maavägede ülem kindralpolkovnik Aleksandr Postnikov, et Leningradi sõjaväeringkonna raketibrigaadid vahetavad tänavu olemasolevad raketisüsteemid lühimaarakettide Iskander vastu. Leningradi sõjaväeringkonnas asub vaid üks maavägede raketiüksus – 26. raketibrigaad, mis asub Luuga linna lähedal, teisel pool Peipsi järve. Eesti piirist asub raketiüksus 120 kilomeetri kaugusel. Kuna raketi tegevusulatus võib ulatuda 400-500 kilomeetrini, siis mahub peale Tallinna Iskanderi väidetavasse laskekaugusesse kogu mandri-Eesti. See tekitaks Eesti kui NATO riigi julgeoleku jaoks täiesti uue olukorra, sest praegu ei asu Leningradi oblastis ühtegi lühimaaraketide kompleksi, mis ulatuks lendama Eesti jaoks strateegiliste kohtadeni nagu Tallinn, Ämari, Paldiski ja Tapa. Mobiilne raketikompleks „Iskander“ on täppisrelv, mis on mõeldud maapealsete sihtmärkide hävitamiseks. See 3,8 tonni kaaluv rakett võib kanda nii kassett-, läbistavat- või kild- ja fugassmürksu ning teoorias ka tuumalõhkepead. Iskanderi-rakettide ametlik tegevusraadius on sõltuvalt versioonist kas kuni 280 või kuni 400-500 kilomeetrit. Lisaks Tallinnale mahuksid lähimatest pealinnadest raketi laskeulatusse ka Helsingi ja Riia.



Paraadi üks märksõnu oli Suure Isamaasõja tehnika. Siin näete kuulsaid sõjaaegseid vene tanke T-34, mis paraadiks otsiti spetsiaalselt üles Vene armee ladudest ja tehti korda.



Veel veidi sõjaaegset relvastust.



Aga see on paraadi algus, kui üle väljaku tuuakse lipud kohale, kaasa arvatud tollane punalipp.



Stiilinäiteid, kui erinevalt saab marssida.

2 kommentaari:

Unknown ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

Mr Abdullah Ibrahim ütles ...

Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problem regarding Loan is solve between a short period of time with a low interest rate of 2% and duration more than 20 years what are you waiting for apply now and solve your problem or start a business with Loan paying of various bills I think you have come to the right place just contact us We Are Here To Show You A Better Way To Financial Freedom !!!
Contact Us At : abdullahibrahimlender@gmail.com
whatspp Number +918929490461
Mr Abdullah Ibrahim