kolmapäev, september 17, 2008

Haide kodust Moskvas kesklinnas, arbuusihindadest и эврибади дэнс нау

Tutvustan veidi ühte ägedat maja Tšistõie Prudõl, mis asub kesklinnas Turgenevi väljaku ja Pokrovka tänava vahel (just seal Pokrovka-poolses otsas). Aadress on Tšistõprudnõi bulvar 14. Äge kunstiteos, kas pole?

Ehitatud 1910-ndate alguses. Neid võib vist bareljeefideks nimedeks, mis seal seinal on. Mina pole ausalt öeldes Moskvas rohkem selliste vägevate kaunistustega maja kohanud. Kuulus see ühele kloostrile, mis üüris seal kortereid välja. Oligi mõeldud kloostrile tulu tooma, selleks klooster selle ehitaski.
Praegu asub äge asutus selle maja esimesel korrusel. Kujutage ette, et tavalise elumaja all asub pood, mis müüb akvaariumeid ja kalu. Mis seal imelikku? Võib olla tõesti mitte, aga kui öelda, et suurim akvaarium on 25 meetrit pikk, seal on 30 000 liitrit vett ning ujub seal kümme haid, tõsi küll väikesed, aga päris haid. Uhke pilt. Minu arust nad kord-paar nädalas isegi korraldavad huvilistele raha eest näitamisi,kuidas haisid ja mureene seal toidetakse. Kõikvõimalikke akvaariumeid müüakse seal sadu.

Kuna on sügise algus, mis tähendab Moskvas arbuusihooaega, siis veidi arbuusihindadest. Minu juures päris kesklinnas maksavad need tänaval 30 rutsi (13 krooni) kilo, paar metroopeatust edasi juba 20 rutsi (8,5 krooni) kilo. Äärelinnas on ilmselt veelgi veidi odavam. Päritolu – Astrahan.



Täna nägin ägedat näidet sellest õudsast moest, kus ingliskeelseid lauseid kirjutatakse vene keeles. Ilmselt tundub nii neile äge noori peole kutsuda. Taustaks – Venes kasvab järjest läänevastasus, aga ilmselt mitte Moskva noorte hulgas.

6 kommentaari:

Nõgene ütles ...

Kuna mul koju tassitakse pakkide viisi venekeelseid naisteajakirju, siis ma ükspäev süvenesin ja irvitasin herneks ennast kui ma neid inglisekeelseid mugandusi lugesin :))

KT ütles ...

kas arbuusimüügi juurde ei kuulugi enam hiigelsoni kandvad kaukaaslased, nagu omaaegne standart-pilt ette nägi?:)

kui palju üldse enam tänavakaubandust ja sellega tegelevat võõrrahvast tänavapildis näha?

Katri Ristal ütles ...

Tõeliselt kaunis maja!

Sel korral me samas linnas tööle ei hakka. Kuid eks annan märku kui sinna kanti satun.

p ütles ...

See everybody dance now on küll natuke imelik. :)

Ripsik ütles ...

Nii huvitav minu jaoks blogi;)) Tänud autorile! Väga hea meelega loen

Anonüümne ütles ...

Lp. Jaanus Piirsalu, kirjutad et "... Täna nägin ägedat näidet sellest õudsast moest, kus ingliskeelseid lauseid kirjutatakse vene keeles. ..."
Kas tegemist on vene keeles kirjutamisega või kirillitsas inglise keeles kirjutamisega? Kui on kirillitsas inglise keelne lause, pole see ju vene keeles kirjutamine?