neljapäev, september 25, 2008

Sõidan Minskisse


Nädal tagasi kirjutasin, et vene keel on ingliskeelsete sõnade poolest üsna ära risustatud. Neid võetakse üsna valimatult otse üle. Järjekordne näide sellest on siin fotol. Tegemist on kuulutusega, mis reklaamib koopiamasinate tahmapadrunite vahetust. Kuigi vene keeles on oma sõna olema, siis ikka on kogu linn täis kleebitud seda sõnavärdi.

Ilmad hakkavad külmaks minema, Moskva kerjustel algavad rasked ajad. Need kaks õnnetut kodutud küürutasid oma palitute ja tekkide all otse kesklinnas Turgenevi väljakul. Rikkus ja vaesus nagu Moskvas ikka käsikäes. Ilmselt üritasid vanakesed magada, sest ma läksin neist mööda kahetunnise vahega ning nad polnud oma asendit muutnud. Vaevalt, et nad seal jopede varjus küürutades raamatut lugesid. Tavaline moskvalane ei pane neid tähelegi.
Ma siin mitu päeva ei kirjutanud, sest olin Moskvast ära. täna sõidan Minskisse, kus nädalalõpus on parlamendivalimised. Valgevenes on A ja O muidugi president. Parlament on suht tühi koht ja käsutäitja, isegi valitsust ei kinnita nad ametisse. Valgevenes on põnev hoopis see, et Lukašenko tahab vaikselt Euroopale meeldida – augustis lasi lahti kõik poliitvangid, valmistatakse ette ettevõtete erastamist ning valimised lubati korraldada „näidisdemokraatlikud“. Lähen Valgevenesse esimest korda, luban, et üritan võimalikult eelarvamusvabalt kirjutada.
Fotohuvilistele üks huvitav Venemaa fotolink, kus võib leida täitsa ägedaid fotoreportaaže professionaalidelt Venemaa igapäevaelu kohta - http://www.photopolygon.com/ Kiigake järgi.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Вполне приличный блог.Жаль нет текстов на русском языке.