kolmapäev, jaanuar 30, 2008

Kuidas mehed Venemaa riigiduumas endal elu lõbusamaks tegid

Ehh, on ikka hoogu Venemaal. Mõtlesid edinorossid, vanad kännud, et teevad endale mõnusa olemise duumas. Mõeldud-tehtud. Lasid duumasse valida kolm kaunitari-olümpiavõitjat. Mis on riigikogul vastu panna? Või üldse Euroopa parlamentidel.
Esimene on sportvõimlemise kahekordne olümpiavõitja ja 7-kordne maailmameister Svetlana Horkina. Poseerimas mõned aasta tagasi Playboyle.
Teine on iluvõimlemise olümpiavõitja Alina Kabajeva. Poseerimas Venemaa ühele kuulsaimale meesteajakirjale Maxim. Temaga oli mõned aastad tagasi tore skandaal pärast seda, kui ta 2004 Ateenas mitmevõistluses olümpiavõitjaks tuli. Siis armus temasse Moskva miilitsa orgkuritegevuse vastase võitluse osakonna miski grusiinist komissar ja külvas plika kingitustega üle, muulgas kinkis, kui õigesti mäletan, kalli Porsche maasturi ja luksus Mersu. Asi lõppes võmmi jaoks kehvasti, sest hakati küsima, et kuule kutt, kus sa sellise raha oled võtnud.


Kolmas on Toronto OM-i kuld iluuisutamises Svetlana Zhurova. Tast leidsin netis üsna kombeka pildi, kuigi ma olen lehtedes näinud temast ka poolalasti fotosid.
Kordan igaks juhuks üle – kõik nad on alates detsembrist Venemaa parlamendi austatud liikmed, Kremli parteist Ühtne Venemaa. Ja valimistel korjasid hääli ilmselt nii mis kolises.
Täna kirjutati, et eelmise aasta lõpu seisuga on Venemaa keskmine palk 13 500 rutsi, see teeb 5800 krooni. Moskvas on see vähemalt kaks korda suurem.
Siis jäi mulle kuskilt küsitlusest silma, et küsimusele, kas „Venemaale sobib demokraatlik ühiskonna korraldus, nagu see on Läänes?” vastas 51 % venemaalastest, et ei sobi. Ja üldse – 59 % neist vastas, et nad ei loe ennast eurooplastest. Aasialased siis või?
Selline keskus nagu Sova (Öökull) lõi kokku eelmise aasta statistika selle kohta, kui palju on Venemaal tõusnud nö vihkamiskuritegevus (hate crime). Etnilistel, rassilistel motiividel tapeti möödunud aastal Venes üle 60 inimese, üle 600 sai vigastusi. See on keskmiselt 13-prossane tõus 2006. aastaga.
Aga hea asi ka - Levada.ru lehekülg jälle toimib.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Aga nendes uuringu tulemused ei ole ju midagi yllatavat? Vähemasti on mulle selline mulje jäänud selle põhjal, mis Eesti uudistesse jõuab või palju ma ise olen Vene kanaleid jälginud. Neil on ju 'zapad' sõimusõna. ja Zapad = paljuski Euroopa (noh, tn Ameerika käib ka selle alla). Aga igasugused halvustava alatooniga väljaytlemised teemal, et 'a vot tam u nih v zapade' või need viimase aja jutud Euroopa kahepalgelisusest ja topeltstandarditest, siis ei imestagi, et inimesed ei taha ennast sellega seostada. Eurooplasteks nad ennast ei pea, siis ongi omaette nähtus, venelased :)

Anonüümne ütles ...

vanasti olid lüpsjad, nüüd kaunitarid, mis seal's ikka. ja ka meil on sportlasi riigikohus omajagu :)

Anonüümne ütles ...

Kuulge Piirsalu, arge ommetegi tehke nii tihti vigu. Pole varem Teile kirjutanud, aga et Zhurova olla
iluuisutaja, see viskas narvi yle.

Anonüümne ütles ...

Mitte ainult Venemaal! Ka meil on minister ja riigikogu liige Playboyle poseerinud ja mitte enne kandideerimist vaid lausa ametisoleku ajal!

Anonüümne ütles ...

Zhurova on siiski kiiruisutaja

Anonüümne ütles ...

Seos vene kaunitaridega küll puudub, kuid 5. veebruaril esineb Moskvas, klubis Plan B, eesti bänd nimega Pedigree. Ehk pakub huvi. Eesti (alternatiiv)muusikat vist Moskvas ega üldse Venemaal iga päev ei kuule.

Anonüümne ütles ...

Hoi, Piirsalu!

Olümpia oli Torinos, mitte Torontos :)

Tervist,

Indrek I.