reede, jaanuar 25, 2008

Putin rääkis Gandhist, mitte Kantist!

Palun väga vabandust, hääd sõbrad! Viisin teid eile eksiteele. Putini tsitaadiga demokraatiast. Tegelikult rääkis ta Gandhist, Mahatma Gandhist (fotol paremal, allpoolon siis Putin), kunagisest India riigijuhist. Mitte Kantist. Ja aitäh teile, sõbrad, kes te mu eksliku meele õigele rajale juhatasite!
Aga selle demokraatia ja Gandhiga oli asi selline. Uurisin. Nimelt kutsus Putin eelmise aasta 1. juunis oma Moskva-lähedasse Novo-Ogorevo residentsi pundi välisajakirjanike, suuremad lehed ja ajakirjad.

Seal teatas ta hakatuseks, et on täielik demokraat (vene keeles ütles ta nii - демократ "чистой воды") ning lisanud Gazeta andmetel irooniaga juurde, et ta on maailmas ainuke selline. Ja siis järgnes Putini monoloog.
„Vaadake, mis toimub Põhja-Ameerikas – üksainus õudus ainult: piinamised, kodutud, Guantanomo, ilma kohtu ja uurimiseta vahi all pidamine. Vaadake, mis toimub Euroopas: julm käitumine demonstrantidega, kummikuulide ja pisargaasi kasutamine too ühes, siis teises pealinnas, demonstrantide tapmine otse tänaval. Endise NSVL territooriumist ma parem üldse ei räägigi... Peale Mahatma Gandhi surma pole enam kellegagi rääkida,” lõpetas Putin.
Et tal kui maailma viimasel demokraadil pole enam kellegagi rääkida? Kahju küll. Ilmselt ta siis nüüd, kui ameti mais maha panem, tõmbub üksindusse.

4 kommentaari:

Kalle Kniivilä ütles ...

Ajattelin kommentoida edellistä tekstiä, mutta en ehtinyt... Putin laski kyllä vähän leikkiä, mutta Putinista ei kukaan tiedä kuinka paljon hän laskee leikkiä ja kuinka paljon on tosissaan. Totta toinen puoli?

Kannattaa lukea Andrei Kolesnikovin juttu kyseisestä tapaamisesta.

Olen itsekin kirjoittanut Putinin vitseistä täällä ja täällä, tosin ruotsiksi, mutta siellä on muutama hyvä linkki.

Jaanus Piirsalu ütles ...

Kiitos, Kalle! Aika ihmellistä on tavata täällä suomelaista :) Sä osat viroa?

Anonüümne ütles ...

See Putini Gandhi-tsitaat on muidugi kuulus jah.

Aga - nagu ka pildilt näha - eks ole ta suurmehest õppust võtnud ka outfiti osas... :)

Kalle Kniivilä ütles ...

Minä osaan kyllä lukea viroa, ja ymmärränkin aika hyvin... :-)
Mutta kirjoittaa en osaa. Sain tietää kiinnostavasta blogistasi Larkolta, ja nyt luen RSS-syötettä.