teisipäev, juuni 01, 2010

Putin läks veidi närvi

Venemaa rahvuslik liider Vladimir Putin osales nädalavahetusel Peterburis kultuuriinimestega, kes organiseerisid heategevat kirjanduse- ja muusikaõhtut „Väike prints“. Kohtumist näidati ka õhtul Vene telekanalites. Seal juhtus midagi enneolematut, mis tõestab veelkord, et suurematele telekanalitele on hakatud ühe suuremaid vabadusi pakkuma. 2008. aastal oleks see täiesti uskumatuna tundunud telekast näha.
Nimelt küsis Putinilt seal väga teravaid küsiumid tuntud rokkmuusik Juri Sevtšuk (kes veidigi Vene rokkmuusikaga kursis, siis peaks see nimi paljugi ütlema – DDT). Küsis poliitiliste vabaduste, korruptsiooni, protesti meeleavalduste kohta. Putin läks mõne koha peal ikka päris närvi. Kogu seda suurepärast vahepala uudistes ei näidatud kahjuks, aga vähemalt midagigi.
Hakatuseks panen siia netist leitud 11-minutilise versiooni Sevtšuki-Putini dialoogist ning seejärel on klipp, mida näidati Pervõi kanali uudistes. See viimanegi on suur asi.




Muideks, see diskussioon ei lõppe ka selle pikema versiooniga. Diskussioon jätkub Gazpromi pilvelõhkuja teemal ning ei puuduta enam niivõrd poliitikat, aga selle-eest tuleb sealt välja, et Putin kaalub 76 kilo. Ise ütleb.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

siin siis asjast täpsemalt
http://premier.gov.ru/visits/ru/10771/events/10795/

aare ütles ...

Olen näind ka RTV-i komentaare ja mõlemaid lõike.Kuigi jah komentaarid on neutraalsed.