neljapäev, juuni 17, 2010

Nelja kuuga käis Eestis 43 000 turisti Venemaalt

Turismindusele pühendunud häält Vene saidilt Travel.ru leidsin värsket infot turistide arvu kohta Eestis, mis annab ehk veidi tausta neile eilsetele piirijamade lugudele.
Selle aasta nelja kuuga oli Eestis ööbimiste arv kasvanud 11 protsenti. Välisturistide ööbimiste arv hotellides kasvas aga isegi 14 protsenti võrreldes 2009. aastaga, mis väga hea näitaja maailma taustal. (kogu maailmas kasvas välisturistide arv selle ajaga keskmiselt 7 prossa ja Euroopas 3 prossa.) Eriti hea olla Eesti turismile olnud jaanuar – ja seda just tänu uusaastaturistidele Venemaalt + iluuisutamise EM.
Välisturiste ööbis nelja kuuga Eestis 339 106 inimest, kellest venemaalt oli 13 protsenti. Nelja kuuga on Vene turiste Eestis käinud 43 000 (kõik ei ööbi hotellides!), mis on kaks korda rohkem kui mullu. (Võrdluseks – kogu 2009 aastal võeti Eesti Moskva saatkonnas vastu ja menetleti 30 846 viisataotlust).
Keskmine Vene turist viibis Eestis kolm päeva. Nelja kuuga maksid Vene turistid Eestis 105 268 hotellipäeva eest, mis on 47 protsenti rohkem kui aasta tagasi esimese nelja kuuga.
Kõige rohkem oli turistide seas loomulikult endiselt soomlasi – 56 protsenti, aga võin kihla vedada, et keskmine vene turist jätab Eestisse oluliselt rohkem raha kui soome oma.
Vene turistide eripära Eestis on veel see, et nad on tõesti avastanud Eesti SPA-d. Nelja kuuga käis neist meie SPA-des tervelt 34 protsenti rohkem kui aasta tagasi samal ajal. Nii et kui nüüd piirijamade pärast Vene turiste vähemaks jääb, siis see tõepoolest on löök SPA-dele.

Kommentaare ei ole: