pühapäev, aprill 06, 2008

Kuidas Petja mulle elu õpetas, sõidan Abhaasiasse

Mul on kodus probleemid internetiühendusega, sestap pole saanud paar viimast päeva kirjutada.
Homme hommikul sõidan Abhaasiasse nädalakeseks ning pärast olen mõned päevad Sotshis. Tahan kirjutada Abhaasia elust ja sellest, et mis võimalused on pärast Kosovo iseseisvumist lahendada Abhaasia konflikti + vaatan ka sealsed eesti külad üle. Sotshist tahan kirjutada ettevalmistustest olümpiaks Krasnaja Poljanal, mis ju ka vana eesti küla Punane Lageda.
Kui kellelgi on mingeid mõtteid-ideid nendel teemadel, siis võib vabalt mulle siia jätta. Suhhumis on päris korralikud internetikohvikud, saan lugeda küll.
Reedel sain huvitava kogemuse. Sain õhtul kokku ühe hää tuttavaga, fotograafi ja reklaamitöötaja Petjaga, kes lisaks töötab veel osaliselt vene sisminni liinis. Jõime kannu õlut, kui ta ütles, et lähme tema sõprade juurde Tagankal. Ok, lähme, vastasin. Tema selle peale, et aga enne käime korraks Sokolist läbi, et tal vaja seal korraks kellegagi kokku saada. Sõitsime, tuli mingi suurte päikeseprillidega kutt, kuigi oli jube pime, nägi välja nagu Brad Pitt. Sahmerdasid midagi metroojaama peatuse juures tänaval. Nägin, kuidas selline kahe rusika suurune pakk rändas Petja taskusse.
Küsisin veidi aja pärast Petjalt, et mis see oli? Marihuaana, vastas ta rahulikult. Pagan, see oli sel juhul õite suur pakk! Kui miilits leiaks, istuks Petja hea mitu aastat kuskil Pensa oblasti koloonias. Küsisin Petjalt, mis ta teeb, kui miilits teha juhuslikult kontrollib. Loll oled või, midagi ei juhtu, vastas Petja, mul on siseminni dokumendid, midagi muga ei tehta! Pealegi on sellise kontrollimise võimalus Moskva kesklinnas ülimalt väike, kui sa Kesk-Aasiast või Kaukaasiast pole või suure kotte ei tassi.
Siis veel Rossijast, sellest tohutust hotellist, mis seisis Kremli taga. Mitu tuttavat on minu käest küsinud, kui oleme sellest kohast, kus Rossija seisis, mööda sõitnud, et mis sinna asemele tuleb. Nüüd lugesin, et esialgu ei midagi...
2004. aastal oli selline moskvas tuntud grusiinist kinnisvarahai nagu Šalva Tšigirinski võitnud konkurssi ja lubanud, et ehitab Rossija asemele 360 000 ruuduse keskuse, kus hotellid,poed jne. Projekti pidi tegema kuulus Norman Foster ise ning maksma pidi see kupatus minema 1,5 miljardit taala. Aga esialgu on see plaan, sest konkursilkaotaja kaebas Šalva firma kohtusse ning nüüd hiljuti kohus tühistas selle konkurssi ja nüüd on võimalus, et tehakse sootuks uus konkurss...samamoodi, kohtuvaidluste tõttu seisab hotell Moskva renoveerimine teiselpool Kremlit Ohhotnõi Rjadil.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

too tšatšat :)